Volem trobar el millor ninot relacionat amb la literatura. #Llegimfalles?

Volem trobar el millor ninot relacionat amb la literatura. #Llegimfalles?

  • Fundació FULL i la Delegació de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb Las Naves, Centre d’Innovació, llancen la campanya #llegimfalles

Amb l’objectiu de promoure la lectura en les falles, i d’una manera molt especial en les falles infantils, la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb col·laboració de la Delegació de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València llancen #llegimfalles, una campanya d’animació lectora en què podran participar tots els valencians i valencianes que ho desitgen simplement interactuant a les xarxes socials.

#Llegimfalles s’estructura en diverses accions interrelacionades que s’aniran donant a conèixer al llarg del mes de febrer. La primera es bases en els Premis #llegimfalles als millors ninots infantils relacionats amb el llibre i la lectura de l’Exposició del Ninot 2018. Es lliuraran dos premis, un atorgat per un jurat i un altre popular. El jurat estarà format per representants de la Delegació de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, l’Associació d’Il·lustradors Professionals de valència (APIV), Junta Central Fallera i Gremi d’Artistes Fallers. El premi popular serà per al ninot exposat més votat a les xarxes socials d’entre totes les fotografies pujades a les xarxes amb el l’etiqueta #llegimfalles durant l’Exposició del Ninot.

El lliurament dels premis tindrà llocs els dies previs a la setmana fallera en un acte que comptarà amb l’assistència de Daniela Gómez, Fallera Major Infantil de València, i la seua cort d’honor.

El petit príncep, a la falla infantil de l’Ajuntament de València

#Llegimfalles s’inclou dins de les activitats del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura contemplades dins del conveni de conveni de col·laboració entre FULL i la Generalitat Valenciana. A més, la present edició dóna continuïtat a les accions que FULL desenvolupa amb la Delegació de Cultura Festiva de l’Ajuntament de Valencià per a difondre el llibre i la lectura durant les festes, relacionant les falles amb els llibres i la lectura, especialment en valencià.

En aquesta línia d’actuació i per segon any consecutiu, la falla infantil de l’Ajuntament de València tornarà a estar relacionada amb els llibres i dedicarà el monument a El petit príncep, la coneguda obra de l’escriptor francès Antoine de Saint-Exupéry, de què enguany es commemora el 75 aniversari de la seu publicació.

El projecte és obra de Miguel Hache, i va ser seleccionat per unanimitat per un jurat que comptava amb la presència de FULL.

Miguel Hernández Agüelo (València, 1984) ha estudiat el grau de Belles arts en la Universitat Politècnica de València, la Universitat de Barcelona i la UNAM de Mèxic i va guanyar el 5é premi de la Secció Especial tant 2017 com 2016, quan a més va obtenir per part del Cercle de Belles Arts el premi per la millor falla infantil i el ninot indultat. Reyes Pe col·labora en el vestuari d’aquest projecte.

Divendres, 9 de febrero, vam visitar el taller dels artistas i vam comprovar de primera mà el meravellós treball que están fent amb una obra tan universal. Tant és així, que està prevista la publicació de l’obra El xicotet príncep amb les il·lustracions que Miguel Hache ha preparat per desenvolupar el projecte, i una exposició de les mateixes que s’inaugura el proper 16 de febrero en el Cercle de Belles Arts de València.