L’Ambaixada de la lectura visità el balcó de l’Ajuntament per visibilitzar la campanya #llegimfalles

L’Ambaixada de la lectura visità el balcó de l’Ajuntament per visibilitzar la campanya #llegimfalles

  • Carles Cano va obsequiar les falleres majors infantils amb el llibre «Set blancaneus i un nan».

L’ambaixador de la lectura 2018, l’escriptor Carles Cano, va visitar el balcó de l’Ajuntament de València, acompanyat per l’escriptora Anna Moner, ambaixadora de la lectura 2017, el passat divendres 2 de febrer, per fer visible la campanya #LlegimFalles, de foment de la lectura en el món de les falles. La visita va servir també per obsequiar les falleres majors infantils amb un llibre, Set blancaneus i un nan, del mateix Carles Cano, i editat per Edicions del Bullent.

Cano va aprofitar per atendre els mitjans de comunicació i per explicar la funció que duu a terme, en un dels primers actes públics que realitza des que ha pres el relleu de l’Ambaixada. L’Ambaixada de la Lectura és un projecte que nasqué a Anglaterra l’any 1998 per tal de dotar de prestigi i reconeixement públic aquelles persones que treballen al voltant de l’escriptura i la il·lustració i que volem siguen considerades un referent dins la nostra societat.

L’Ambaixada de la Lectura naix amb la intenció d’incrementar el nombre de lectors de llibres, portant la lectura a entorns no habituals i a no lectors; implicar a personalitats de diferents àmbits socials i aprofitar el seu ressò mediàtic i la seua capacitat de convocatòria; i millorar la visibilitat i el prestigi de la figura de l’autor, apostant pel contacte directe entre autors i lectors, fomentant la presència dels escriptors en l’espai públic.

Set blancaneus i un nan, el llibre amb què Cano va obsequiar les representants infantils de la festa, és una versió gamberra de Blancaneu i els set nanets, només que a l’inrevés: ací són set les princeses blanques com la neu nascudes en dos parts múltiples de la reina Eduarda. Com que cal buscar un hereu, la reina aprofita l’arribada d’un nan negre com el sutge en una barca a la deriva pel riu per nomenar-lo successor i obligar-lo a casar-se amb una de les seues filles. Però les coses se li complicaran a la malvada reina i el conte acaba de la manera més original i inesperada possible.