Les falles Ausiàs March-Na Robella i Ribera-Convent de Santa Clara, guanyadores dels premis #llegimfalles 2018

Les falles Ausiàs March-Na Robella i Ribera-Convent de Santa Clara, guanyadores dels premis #llegimfalles 2018

  • El lliurament dels palets i dels lots de llibres es realitzarà dilluns 12 de març, a les 20h, al casal de la Falla Ribera – Convent de Santa Clara.

FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura i la Delegació de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València han donat a conèixer els guanyadors dels Premis #llegimfalles 2018 als millors ninots infantils relacionats amb el llibre i la lectura de l’Exposició del Ninot 2018 de la ciutat de València.

En la categoria de votació popular la guanyadora ha estat la falla Ausiàs March Na Robella, amb 1.344 punts. El ninot triat ha sigut el més votat a les xarxes socials d’entre totes les fotografies publicades a les xarxes de @FundacióFULL, a l’Exposició del Ninot de València. La figura, obra de Víctor Navarro Granero, s’ha situat per davant tant a Facebook com a Instagram; solament el ninot de la falla Músic Gomis ha obtés més punts a Twitter, amb 79 punts.

En la categoria de jurat, el premi ha anat a parar a la falla Ribera-Convent de Santa Clara, obra dels artistes Ceballos i Sanabria, que han representat els universals Tirant i Carmesina. El jurat ha estat format per Rosella Valor, com a representant de FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura; José Luís Marín, per l’Ajuntament de València; Imma Guerrero, vicepresidenta de Cultura i Documentació de la Junta Central Fallera; Raül Martínez, «Chuky», artista fallera i directiva del Gremi d’Artistes Fallers.

El lliurament dels palets i dels lots de llibres es realitzarà dilluns 12 de març, a les 20h, al casal de la Falla Ribera – Convent de Santa Clara.

#Llegimfalles s’inclou dins de les activitats del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura contemplades dins del conveni de conveni de col·laboració entre FULL i la Generalitat Valenciana. A més, la present edició dóna continuïtat a les accions que FULL desenvolupa amb la Delegació de Cultura Festiva de l’Ajuntament de Valencià per a difondre el llibre i la lectura durant les festes, relacionant les falles amb els llibres i la lectura, especialment en valencià.